14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaTehnologijaVolkswagen će sljedeće sedmice predstaviti svoj sportski kombi

Volkswagen će sljedeće sedmice predstaviti svoj sportski kombi

Neke je možda čak i iznenadila popularnost novog VW ID.Buzz električnog kombija, a koji je razvijen po uzoru na legendarni benzinski model iz proplog vijeka. Evo, čini se kako će dobiti i svoju sportsku verziju.

Novi VW ID.Buzz se jako dobro prodaje, a i oni koji su ga testirali su ga vrlo pozitivno ocijenili. U Americi se pojavio i poseban produženi “long wheelbase” model s većim međuosovinskim razmakom i jačim baterijama. Na krilima ovih uspjeha u Volkswagenu su odlučili napraviti još jedan model koji će biti jači i brži, a nazvali su ga VW ID.Buzz GTX

Zvanična premijera bi se trebala održati u četvrtak 21. marta, kada bi ovaj legendarni kombi trebao osvanuti u najjačoj verziji do sada. Kažu kako će akcenat biti ne samo na performansama i pogonu na svim točkovima nego i na izgledu te popravljenoj aerodinamici.

Naravno, najveću promjenu doživjeće u pogonu na svim točkovima (AWD) koji će imati ukupno 250kW (330KS). Volkswagen je bio dosta škrt kod tehničkih detalja prije premijere, ali navodno će ležati na novoj APP550 platformi, istoj onoj na kojoj leži Cupra Tavascan. Kažu kako će maksimalni okretni moment biti najmanje 540Nm, tako da će od 0-100km/h ubrzavati za samo 6,4 sekundi, prenosi Računalo.com.

spot_img