20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHOsam domaćih vinarija izlaže na sajmu vina u Diseldorfu

Osam domaćih vinarija izlaže na sajmu vina u Diseldorfu

DIZELDORF – U Diseldorfu je danas svečano otvoren najprestižniji sajam vina i alkoholnih pića na svijetu “Prowein 2024” na kojem izlaže osam vinarija iz BiH, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Svoje prozvode predstavljaju “Podrumi” manastira Tvrdoš, “Podrumi Vukoje 1982”, “Agrodestil”, “Vinarija Čitluk”, “Vinarija Domanika”, “Hepok-Mostar”, “Vinarija Škegro” i “Podrumi Andrija”.

Komora, koja je organizator nastupa kompanija, pripremila je katalog sa ponudom ovih izlagača.

Sajam okuplja vodeće svjetske proizvođače vina i alkoholnih pića i nezaobilazan je za distributere, ugostitelje, hotelijere, enologe i vinske eksperte, navode iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Iz Komore podsjećaju da se na prošlogodišnjoj manifestaciji predstavilo više od 6.000 izlagača iz oko 60 zemalja, a registrovano je 49.000 stručnih posjetilaca iz 141 zemlje.

“Naši izlagači su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda, pa očekujemo veliku posjećenost štanda i rezultate koji će doprinijeti proširenju poslovanja domaćih kompanija”, ističe se u saopšenju i dodaje da je njihov nastup važan i u kontekstu projekta Vinski put Hercegovine kojim upravlja STK, uz podršku USAID projekta razvoja održivog turizma u BiH.

Sajam će biti otvoren do 12. marta.

Izvor: Nezavisne

spot_img