13 C
Travnik
Petak, 12 travnja, 2024
NaslovnicaBiHPolicija u Kantonu Sarajevo oduzela dva vozila zbog velikog broja neplaćenih kazni

Policija u Kantonu Sarajevo oduzela dva vozila zbog velikog broja neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su izvršili oduzimanje dva motorna vozila na području Kantona zbog neplaćenih kazni.

“Dana 26.02.2024. godine u 22,20 sati u mjestu Donji Hadžići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo ‘VW Golf V’, vlasništvo E.K., a kojim je upravljao H.M., rođen 1994. godine u Konjicu, nastanjen u Hadžićima”, saopćili su iz politice.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da H.M upravlja vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.998,15 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

“Dana 27.02.2024. godine u 21,30 sati u ulici Blažuj, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo ‘VW Golf’, kojim je upravljao M.G., rođen 2000. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 24-godišnjak u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.840,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja”, naveli su iz policije.

Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Klix

spot_img