7.8 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHNa graničnom prelazu sa Hrvatskom: Državljanin BiH umalo pregazio policajku

Na graničnom prelazu sa Hrvatskom: Državljanin BiH umalo pregazio policajku

Inače, radi se o slučaju o kojem je karlovačka policija izvijestila još ranije, a dogodio se u noćnim satima 3. februara

Jedna policajka skoro je bila pregažena u naletu kombija kojim je upravljao mladić (19) iz BiH na graničnom prelazu.

Inače, radi se o slučaju o kojem je karlovačka policija izvijestila još ranije, a dogodio se u noćnim satima 3. februara.

– 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin je upravljajući kombi vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na graničnom prijelazu Cetingrad ušao u Republiku Hrvatsku – objavila je ranije policija.

Dodali su da je tom prilikom na graničnom prelazu bila i policijska službenica koja je skokom u stranu izbjegla nalet vozila.

– Nakon toga su policijski službenici na području opštine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen – naveli su.

Inače, ovi slučajevi dogodili su se iste večeri kada je policija zaustavila još druga dva krijumčara migranata. Jedan 19-godišnjak iz Srbije zaustavljen je nešto ranije te večeri kod Opštine Rakovica, kao i jedan 19-godišnji Belgijac kod Karlovca.

Izvor: Avaz

spot_img