14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaRegijaMlada harmonikašica nije prošla na Doru, no njena pjesma osvojila je slušatelje:...

Mlada harmonikašica nije prošla na Doru, no njena pjesma osvojila je slušatelje: Ovo je hitčina

Večeras se održava finale hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, a za pobjedu će se natjecati 16 izvođača.

Međutim, pjevačica i harmonikašica Stela Rade jučer je objavila pjesmu “Balkan Pop” koja nije prošla na Dori, ali publika je već smatra hitom i boljom od “90 posto pjesama koje su prošle”.

“Pjesma Balkan Pop se zapravo ciljano radila za Doru, odnosno imala sam neki koncept u glavi jedno dva mjeseca prije Dore. Iako je bilo sve u zadnji trenutak, zacrtala sam ove godine da definitivno idem na Doru. Negdje mi je u glavi bilo da idem potencijalno i na Eurosong jer ja, kada idem u nešto, dajem sto posto od sebe, pa i očekujem najviše od toga. Inače to ne bih ni radila”, rekla je Stela za Index.

“S obzirom na to da pjesma nije prošla na Doru, što me malo poljuljalo, na neki način sam se i zapitala oko nekih stvari; što radim krivo i zašto nije prošla i u čemu je problem. Međutim zaključila sam da možda stvarno pjesma nije za hrvatsko tržište i za pjesmu koja bi predstavljala Hrvatsku. Iako mislim da melos (melodija) pjesme ne bi trebao imati veze s time, mogu razumjeti perspektivu ljudi koji su birali pjesme za Doru. Razumijem da možda jednostavno nije format kojim bi se Hrvatska ponosila”, dodala je Stela.

Publika je pak oduševljena pjesmom koja govori o životu na Balkanu.

“Ovo nas je bolje moglo zabavljati tri minute uživo nego statične dosadnje pjesmuljke na Dori. Ovo nije stil glazbe koju slušam, ali bar je zabavno i upečatljivo. Pjevačica je karizmatična i uvijek se nešto događa u pjesmi. Nadam se da će se Crna Gora ili BiH vratiti na Euroviziju pa da tamo Stela može servirat banger”, “Mislim da je ovo idealan tip pjesme za Evroviziju i da bi odlično prošla. Brza, zabavna, zanimljiva, a pritom oslikava balkanske navike i osobine”, “Stela draga…. Ovo je hitčina!!! Ma ti si iznad svake Dore!!! Svaka tebi čast, a njima na sramotu jer ne znaju prepoznat sta STVARNO valja”, “Ovo je više eurovizijski od 90% pjesama koje su prošle”, nizali su se komentari ispod spota objavljenog na YouTubeu koji je za samo 18 sati pokupio preko 60.000 pregleda.

Izvor: Klix

spot_img