21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHNe, ovo nije Švicarska: U ovim prizorima možete uživati već ovog vikenda...

Ne, ovo nije Švicarska: U ovim prizorima možete uživati već ovog vikenda za samo 14 KM

Svijet je zahvaljujući internetu i prometnoj povezanosti postao “globalno selo” i za samo nekoliko sati možete doći iz Europe u Afriku, Aziju ili Sjevernu i Južnu Ameriku.

Međutim, kao stanovnik BiH, da bi uživali u prizorima koji oduzimaju dah, ponekad je dovoljno samo izaći iz svog doma i uputiti se u avanturu.

To zna i bh. avanturista i planinar Mersed Ibrahimović koji predivnim fotografijama i snimkama koje objavljuje na profilu wildandfreebih, svojim pratiteljima približava sve dragocjenosti naše zemlje.

U jednom od posljednjih videa prikazao je nevjerovatne snimke jedne od najljepših ruta vozom u BiH, a koja je proglašena i jednom od najljepših u Europi.

“Ko bi rekao da je ovo BiH… Zaista tvoj profil i kadrovi su mi dodatno ‘otvorili oči’ što se tiče ljepote koju BiH ima. Kamo sreće da je znamo više cijeniti i turizam razviti”, “Šta će Švicarska, vidi naše Bosne”, “Harry Potter vibes”, “Najljepša naša”, komentari su ispod videa.

Dok se vozite na relaciji Sarajevo – Mostar imate priliku uživati u ljepotama kanjona Neretve, planinama, poljima i pogledima na šarolika naselja.

U ovim prizorima možete uživati već ovog vikenda, a iako je još uvijek zima i nema zelenila, planinski vrhovi prekriveni snijegom i posebna boja Neretve u ovo doba godine su posebni.

Karta u jednom smjeru između ova dva grada košta oko 14 KM, a prizori, uspomene i poznanstva koja možete ostvariti vozeći se vozom su neprocjenjiva.

Izvor: klix

spot_img