27.3 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiznisProizvođač Plazme investira 12 miliona eura

Proizvođač Plazme investira 12 miliona eura

Kompanija Bambi predstavila je Centar za istraživanje i razvoj (R&D) u okviru fabrike u Požarevcu, a u koji je uloženo 2,5 miliona eura.

Tokom ove godine planirane su investicije u proširenje infrastrukture, uvođenje novih tehnologija, automatizaciju pakovanja i dolazak novih linija, vrijedne skoro 12 miliona eura, javljaju mediji iz Srbije.

Investicija od blizu 12 miliona eura bit će, kako su saopštili, najveća pojedinačna investicija u istoriji kompanije.

Dodaje se da će Bambi imati mogućnost da uvostruči ili čak utrostruči sadašnju proizvodnju i omogući snabdijevanje centralne Evrope, prenijela je Beta.

Osim jedinstvenog Centra za R&D planirani su, kako je navedeno i radovi na proširenju infrastrukture, uvođenju novih tehnologija, automatizaciji pakovanja i dolasku novih linija, što je dio Master plana čija će realizacija donijeti potpunu transformaciju kompanije.

Centar za istraživanje i razvoj, koji je sa radom je krenuo početkom 2023. godine prostire se na 1.400 m2 funkcionalnog prostora, a jedinstven je po mini proizvodnoj liniji koja omogućava veću fleksibilnost u razvoju novih proizvoda.

Planirano je, kako je navedeno i postavljanje solarnih panela u fabrici, kao i unapređenje energetske efikasnosti cjelokupne opreme i uvođenje hibridnih vozila.

Izvor: BiznisInfo

spot_img