21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiznisŠtrajk radnika Lufthanze 20. februara

Štrajk radnika Lufthanze 20. februara

Osoblje na zemlji njemačke aviokompanije Lufthanza stupiće u štrajk u utorak, 20. februara, saopštio je sindikat “Verdi”. Ovo je još jedan štrajk radnika saobraćajnog sektora Njemačke koji traže veće plate.

Štrajk počinje u utorak u 4 časa, a završava se u 7.10 časova u srijedu, 21. februara. Osoblje će štrajkovati na aerodromima u Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu, Berlinu, Diseldorfu, Kelnu i Štutgartu.

Član Izvršnog odbora “Lufthanze” Mihael Nigeman rekao je da je ovo nesretan štrajk jer je kompanija dala “dalekosežnu ponudu” tokom pregovora, što je sindikat odbio. On je dodao da štrajk neće odgovarati ni putnicima ni osoblju, prenosi Banjaluka.net.

Sličan štrajk izazvao je otkazivanja 900 od 1.000 planiranih letova početkom mjeseca što je pogodilo oko 100.000 putnika.

“Verdi” traži povećanje zarada od 12,5 posto za 25.000 osoblja na zemlji, ili najmanje 500 eura mjesečno na period od 12 mjeseci, plus jedna jednokratna isplata od 3.000 eura kako bi se prebrodila inflacija.

Njemačka, najveća evropska privreda, pogođena je brojnim štrajkovima širom zemlje koji utiču na vazdušni saobraćaj, željeznicu i javni prevoz.

Izvor: BiznisInfo

spot_img