18.1 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHNa graničnom prijelazu Bosanska Gradiška gužve na izlazu iz BiH

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška gužve na izlazu iz BiH

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Slabije magle ima na putnim pravcima Ribnica-Banovići i Šićki Brod-Kladanj-Vlasenica.

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, posebno na prilazima gradskim centrima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. BIHAMK apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno koristite sigurnosni pojas i izbjegavajte rizična preticanja.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Izvor: Avaz

spot_img