20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHJoš jedna investicija u gradu koji se ubrzano razvija: Domaća firma ulaže...

Još jedna investicija u gradu koji se ubrzano razvija: Domaća firma ulaže šest miliona KM

Još jedna velika domaća investicija stiže u Poslovnu zonu Ratkovac u Cazinu, gradu koji se ubrzano razvija.

Domaće preduzeće “Fiko commerc SF” i predstavnici Grada Cazina potpisali su u četvrtak ugovor vrijedan 170.000 konvertibilnih maraka s kojim ovo preduzeće kupuje površinu od 6.000 m2 na kojima će graditi svoje nove pogone za proizvodnju građevinske limarije, izvještava BiznisInfo.ba.

Prema riječima investitora, ukupna vrijednost ovog projekta iznosit će šest miliona maraka i predstavlja poseban iskorak za domaću firmu koja već uspješno radi dugi niz godina i u kontinuitetu zapošljava značajan broj radnika.

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević istaknuo je da su domaći investitori posebno vrijedni i zaželio preduzeću “Fiko commerc SF” uspješnu realizaciju nove investicije koja donosi i nova radna mjesta i jača privrednu ponudu Grada Cazina.

Inače, firma se bavi građevinskom limarijom od 1977. godine. Zanatska radnja 1996. prerasta u preduzeće “Fiko Commerc SF” sa deset zaposlenih radnika i od tada kontinuirano raste i razvija se.

Godine 2006. otvorili su “Limont” – proizvodni pogon kod Vojnića u Republici Hrvatskoj. Odmah su postavili sebi zadatak da se angažuju na oživljavanju privrednih aktivnosti i otvaranju novih radnih mjesta u tom izrazito nerazvijenom području. U ovom kratkom periodu preuzeli su značajan dio posla na pokrivanju i opremanju objekata širom Hrvatske.

Opremljeni su i osposobljeni za izvođenje najzahtjevnijih poslova u oblasti građevinske limarije.

Izvor: BiznisInfo

spot_img