27.3 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiEvo zbog čega ne biste trebali spavati s mokrom kosom

Evo zbog čega ne biste trebali spavati s mokrom kosom

Ako navečer ne stignete posušiti kosu, nemojte je prati

Nije rijetkost da se prije spavanja na brzinu otuširamo i pri tome operemo kosu. Frizuru ćemo ionako napraviti ujutro, stoga nije problem da idemo spavati s mokrom kosom. Ili?

Postoje brojni razlozi zbog kojih ne biste trebali spavati s mokrom kosom. Prvenstveno su oni zdravstvene prirode, stoga idući put obavezno osušite kosu ili pranje ostavite kada imate vremena. 

Lakše hvatamo prehladu

Mnogi smatraju kako je ovo mit. Zapravo nije problem mokra kosa kao takva, no često ljudi spavaju s otvorenim prozorom, što posebice tijekom hladnijih mjeseci, može voditi ka pothlađivanjem, a to utječe na slabljenje imuniteta.

Ukočen vrat

Ako spavate na leđima ili trbuhu trebali biste izbjegavati spavanje s mokrom kosom. Naime, mokra kosa hladi vrat, ramena i gornji dio leđa (ovisno o dužini vaše kose), a u kombinaciji s otvorenom prozorom, riskiramo da se ujutro probudimo s ukočenim vratom. 

Oštećuje kosu

Da, dobro ste pročitali. Naše vlasi su izuzetno osjetljive, a svako šamponiranje ih oslabljuje. Ako još spavate s mokrom kosom, dugoročno gledano oštećujete vlasi. Naime, morka kosa je osjetljiva, a tijekom noći dolazi do dodatnog trenja o jastučnicu. 

Izvor: Novi List

spot_img