9.3 C
Travnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaBiHEvo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana i kada se...

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana i kada se očekuje snijeg…

Vremenske prilike u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice proteći će i dalje u nadprosječno visokoj temperature zraka.

Preovladavat će umjereno do pretežno oblačno i uglavnom bez padavina, izuzev na juga i jugozapada zemlje gdje može pasti svaki dan kiša.

Padavine će biti povremene i u malim količinama. Jutarnji minusi zadržaće se u višim područjima. Mraz pri tlu moguć je i u uskim kotlinama, gdje tokom dana može biti malo ili nimalo Sunca.

U dane vikenda prognozira se rast temperature, naročito u jutarnjim satima i intenzivnija kiša na jugu i jugozapadu zemlje. Kiša je izvjesna i na ostalim područjima.
Minimalne temperature zraka do kraja radne sedmice varirat će između 1°C i 6°C u Bosni, u Hercegovini od 3°C do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 18°C, na jugu zemlje do 16°C.

Za vikend, očekivane minimalne temperature biće od 5°C do 11°C u Bosni, na jugu do 13°C. Maksimalne temperature u zemlji do 18°C.

Od ponedjeljka (12. februar) prognozira se nastavak padavina koje bi sredinom sedmice uslijed pada temperature zraka u Bosni iz kiše prešle u snijeg.

Izvor: Slobodna Bosna

spot_img