8.4 C
Travnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaBiHObjavljena prognoza do sredine veljače: Stižu natprosječno visoke temperature

Objavljena prognoza do sredine veljače: Stižu natprosječno visoke temperature

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 1. veljače, srednjoročnu prognozu za period od naredne dva tjedna, do 16. veljače 2024.

Hladna fronta sa sjeverozapada uvjetovat će prolazno pogoršanje, u četvrtak i petak očekuje se oblačno vrijeme praćeno slabim padavinama u centralnim, istočnim i sjevernim predjelima Bosne. 

Od 3. do 8. veljače, prostrano polje visokog zračnog pritiska dominirat će nad većim dijelom južne i centralne Europe, što će uvjetovati stabilno vrijeme i u Bosni i Hercegovini. Bez padavina sve do 9. veljače uz natprosječno visoke temperature zraka. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne biće glavna odlika vremena narednih dana.

Od 10. veljače očekuje se nestabilno vrijeme, više oblaka i češće padavine uz pojačan vjetar na cijelom prostoru naše zemlje.

Do 9. veljače izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna s temperaturama zraka od -7 do -2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od -3 do 2 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 2 do 6 °C. Danju u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 10. veljače sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -4 do 1 u Bosni, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 7 u Hercegovini do 11 °C.

Izvor:Večernji .ba

spot_img