6.3 C
Travnik
Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaBiznisHajduk prvi put u povijesti Transfermakta ima vrjedniju ekipu od Dinama

Hajduk prvi put u povijesti Transfermakta ima vrjedniju ekipu od Dinama

SPLITSKI Hajduk po prvi puta u 14-godišnjoj povijesti Transfermarkta, najpopularnije svjetske stranice koja se bavi procjenom vrijednosti nogometaša, ima momčad koja je vrjednija od Dinamove. Do toga je došlo nakon što je Dinamo prodao Roberta Ljubičića u AEK za 3.5 milijuna eura.

Ljubičić prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura te je dosad otprilike toliko iznosila razlika u vrijednosti između dva najveća hrvatska kluba. Hajduk prema trenutačnom stanju na Transfermarktu vrijedi 64,13 milijuna eura, a Dinamo 63,75 milijuna eura.

Matematika nije bezgrešna

Doduše, treba istaknuti da ovim brojkama nedostaje i puno konteksta. Dinamo će uskoro, po svemu sudeći, predstaviti igrača koji vrijedi dva milijuna eura pa će se time vratiti na vrh. Zagrebački klub je dogovorio dolazak Koffija Kouaoa (25), desnog bočnog francuskog prvoligaša Metza.

Osim toga, treba istaknuti i da Hajduku velik dio cijene nosi Luka Vušković, nogometaš koji je odavno prodan u Tottenham i samo formalno je i dalje dio Hajduka jer je premlad da bi ga Tottenham registrirao u Engleskoj. Vušković prema Transfermarktu vrijedi sedam milijuna eura pa bi, ako se njega izuzme iz jednadžbe, Dinamo nakon dolaska Kouaija imao oko 10 milijuna eura vrjedniju momčad.

Ipak, sama činjenica da je Hajduk prestigao Dinamo, makar to bilo na samo jednu noć, govori puno o tome koliko Hajduk kao klub raste jer je razliku koja je nekad iznosila desetke milijuna eura, smanjio na svega nekoliko milijuna, ovisno o trenutku. 

Izvor: Index

spot_img