6.9 C
Travnik
Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaCrna kronikaBranka slomila nogu na snijegu. Sada joj Grad Varaždin mora platiti 24.500...

Branka slomila nogu na snijegu. Sada joj Grad Varaždin mora platiti 24.500 eura odštete

Nepravomoćna presuda je donesena jučer, točno deset godina nakon što se pad dogodio u Supilovoj ulici u Varaždinu

Branka će dobiti 24.500 eura od Grada Varaždina jer se teško ozlijedila u padu na poledici i snijegu na neočišćenom nogostupu, piše Danica.hr.

Nepravomoćna presuda je donesena jučer, točno deset godina nakon što se pad dogodio u Supilovoj ulici u Varaždinu.
 
Branka je kao pješakinja tog jutra pala na nogostupu koji nije bio očišćen od snijega te je u tužbi protiv Grada navela kako je u toj “nezgodi tjelesno i duševno stradala i zadobila prijelom desne potkoljenice”.

Sudsko-medicinski vještak ustanovio je kako je “zadobila spiralni prijelom donjeg dijela desne koljenične kosti i poprečni prijelom maleola lisne kosti uz pomak ulomaka jer je pala na nogostupu na ledu”. Liječnik hitne prisjetio se kako je tog jutra padala ledena kiša pa je bilo čak 14 lomova.

Mjesec dana od događaja kod pacijentice je nastala duboka venska tromboza desne noge zbog čega je bila hospitalizirana te je završila na dugotrajnoj terapiji lijekovima. 

Nakon što je prijelom zarastao, odstranjen joj je osteosintetski materijal iz noge, ali je tada došlo do infekcije operativne rane.

Rana je uz terapiju antibioticima zarastala dva mjeseca. Medicinski vještak naveo je u nalazu kako je “zbog zadobivenih ozljeda kod tužiteljice došlo do povrede tjelesnog i duševnog zdravlja“.

Sudac je u srijedu dosudio da Grad mora gospođi Branki platiti 14.500 eura odštete te 10.000 eura za troškove postupka.

Radi se o nepravomoćnoj presudi na koju se Grad može žaliti.

Izvor: 24sata.hr

spot_img