6.6 C
Travnik
Nedjelja, 25 veljače, 2024
NaslovnicaSvijet'Bila sam sigurna da sam jedino dijete pa sam saznala da imam...

‘Bila sam sigurna da sam jedino dijete pa sam saznala da imam 7 godina starijeg blizanca’

Nakon što su donirali jajašca, žena i muž su na to zaboravili, no nakon više desetljeća javila im se kći za koju nisu ni znali. Konačno, obitelj je bila na okupu

Žena iz Britanije otkrila je tajnu staru 26 godina, kada je doznala da ima – brata blizanca. No da stvar bude čudnija, brat blizanac je stariji od nje 7 godina.

Foto: Credit: ITV

Isabel Paterson odlučila je pronaći svoju genetsku majku, koja je donirala svoj embrij za nju prije 30 godina. Naime Isabelini genetski roditelji, Marie Flatekval i Colin Tortoise, dali su implantirati tri jajne stanice i zamrznuti šest.

Nakon liječenja neplodnosti, Marie je donirala rezervni embrij paru bez djece i rodila se Isabel.

Međutim, 26-godišnjakinja iz Wilmslowa u Cheshireu dobila je više nego što je očekivala kada je saznala za blizanca. 

Unatoč tome što su rođeni u različito vrijeme, oni se klasificiraju kao blizanci jer su iz iste serije embrija. Iako nisu rođeni u isto vrijeme.

24sata
Foto: Credit: ITV

Isabel je također saznala da ima i polubrata Omara, u četverodijelnoj seriji ITV-a, Born From The Same Stranger.

– To je tako čudan osjećaj, bolji nego sam zamišljala – napomenula je Isabel, piše The Sun.

Nova serija prati djecu donora, kojih u Velikoj Britaniji ima više od 70.000, i njihovu nadu da će ući u trag svojim davno izgubljenim rođacima i roditeljima.

Isabel također ima brata, Toma, s kojim je odrasla, ali oni nisu genetski povezani. I brat blizanac Colin bio je u šoku, jer kada je pogledao Isabel vidio je mnogo sličnosti, imaju iste oči.

– Nisam mogao spavati danima nakon toga, bio sam u šoku – naveo je Colin.

Dok je Isabel uspjela upoznati svoju genetsku majku, njen otac je nažalost preminuo 2001.

Isabel je uspjela pronaći Marie u Norveškoj nakon što je ženi poslala pismo u kojem se predstavila. Ipak, stupanje u kontakt bila je teška odluka te joj je trebalo vremena da je definira.

Marie je bila oduševljena što je upoznala Isabel i otkrila da je zaboravila na te donirane stanice nakon toliko vremena.

– Odlučili smo donirati i zaboravili smo na njih. To je ogromno, veliko iznenađenje. To je kao neki dragi dragulj koji ti se vratio nakon što je dugo vremena bio izgubljen – navela je Marie.

Naime, donatori su u to doba mogli ostati potpuno anonimni i plaćeni su bili oko 18 eura.

No 2005. novi zakon u Velikoj Britaniji je promijenjen i sada djeca mogu podnijeti zahtjev za pojedinosti i identifikaciju svojih bioloških roditelja od 18. godine.

zvor: 24sata.hr

spot_img