14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiSlonić pao u blatnu vodu na pojilištu u Južnoj Africi, obitelj slonova...

Slonić pao u blatnu vodu na pojilištu u Južnoj Africi, obitelj slonova ga spašavala

MALENI slonić našao se zaglavljen na pojilištu i nije mogao izaći iz vode sve dok mu obitelj nije priskočila u pomoć i spasila ga.

Jolandi De Klerk svjedočila je tom trenutku dok je bila na medenom mjesecu sa svojim mužem. “Bila je to naša prva vožnja u Nacionalnom parku Addo Elephant; ušli smo kroz Mathyolweni vrata, na jugu. Krenuli smo ravno prema glavnom kampu kada smo naišli na naše prvo veliko krdo slonova. Slonovi, veliki i mali, pili su vodu iz veće lokve. Veći slonovi već su popili vodu, a sada su mlađi došli na red”, ispričala je Jolandi. 

Tada su uočili malog slonića kako pokušava doći do vode. No, budući da je bio tako malen, morao je doći točno do ruba kako bi se napio vode. Stajao je na vrlo skliskom dijelu pojila. 

Jedan slon je malenom pokazao put iz vode

“I u tren oka, slonić je pao u mutnu vodu i nestao! Odmah je zavladala panika u cijelom krdu; slonovi koji su bili najbliži vodi pojurili su i rastegnuli svoje surle očajnički pokušavajući izvući malog van. Gotovo cijelo krdo je pokušavalo, ali beba je bila jednostavno premalena i slaba da bi se uhvatila za bilo koju od njihovih ispruženih surla”, nastavila je Jolandi. 

Kako tvrdi, slonić je bio iscrpljen i prekriven blatom. No, tada je jedan slon odlučio otići u vodu za njim. 

“Kada je veći slon ušao u vodu, drugi ga je pratio, a dva veća slona su polako vodila sada umornu bebu do manje strmog nasipa. Kad je beba izašla iz pojila, cijelo je krdo osjetilo olakšanje, a i mi. Sada je slonić ponovo ujedinjen sa svojom obitelji”, zaključila je Jolandi. 

Izvor: Index

spot_img