20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHPolicija u Sarajevu oduzela Ladu od 35-godišnjaka koji ima blizu 25.000 KM...

Policija u Sarajevu oduzela Ladu od 35-godišnjaka koji ima blizu 25.000 KM neplaćenih kazni

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su prilikom obavljanja redovnih aktivnosti oduzeli automobil od višestrukog povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja.

U srijedu, 25. januara, u 14:00 sati u ulici Geteova na Alipašinom Polju, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo “Lada”, vlasništvo M.Š. iz Banje Luke, kojim je upravljao 35-godišnji F.H. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da F.H. upravlja neregistrovanim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, koji kod sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.109 KM te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 207. i člana 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, jučer je policija oduzela još jedan automobil također od višestrukog povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Naime, ulici Kurta Schorka, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo “BMW”, vlasništvo F.A. iz Prijedora, a kojim je upravljao 24-godišnji R.S. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da imenovani ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 53.530,00 KM te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj.

Izvor: KLix

spot_img