6.6 C
Travnik
Nedjelja, 25 veljače, 2024
NaslovnicaZanimljivostiUz ova četiri savjeta spavat ćete mirno i bez uzimanja tableta

Uz ova četiri savjeta spavat ćete mirno i bez uzimanja tableta

KVALITETAN san važan je za naše cjelokupno zdravlje. No, zbog društvenih mreža, životnih navika i stresa, često nam je izazovno mirno zaspati. Zato je važno usredotočiti se na stvaranje nekih jednostavnih navika kako bismo riješili ovaj problem. Ovih pet savjeta može nam pomoći da postignemo dobar san bez ovisnosti o tabletama.

1. Raspored spavanja

Jedna tajna kvalitetnog sna leži u redovitoj rutini spavanja. Svaki dan trebamo se buditi i ići spavati u isto vrijeme ili se barem potruditi da to ostvarimo. To regulira naš tjelesni sat i omogućuje bolji san, piše TheHealthSite.

2. Ugodna rutina

Umirujuća rutina prije spavanja našem tijelu šalje poruku da je vrijeme za odmor. Možemo se opustiti uz dobru knjigu, uživati u kupki ili isprobati neke tehnike disanja. Prije nego što se spremimo za spavanje, trebamo prestati sa svim aktivnostima koje nas zaokupljaju, poput gledanja televizije ili tipkanja po mobitelu.

3. Umirujuća atmosfera

Plavo svjetlo koje emitiraju uređaji može utjecati na ciklus spavanja. Trebali bismo odložiti mobitele, tablete i slično barem sat vremena prije spavanja. Ako se ne možemo odreći svojih uređaja, preporučljivo je koristiti noćni način rada.

4. Ublažavanje stresa i tjeskobe

Briga može biti veliki neprijatelj mirnom snu. Postoje razne tehnike za opuštanje, ali možemo potražiti i stručnu pomoć ako je potrebno. U svakom slučaju, važno je imati rutinu čiji je fokus na ublažavanju tjeskobe i poboljšanju našeg sna.

Izvor: Index

spot_img