6.3 C
Travnik
Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaBiznisKineski proizvođač automobila će u iduće tri godine nabaviti još 14 brodova...

Kineski proizvođač automobila će u iduće tri godine nabaviti još 14 brodova kako bi potaknuo izvoz

ŠANGAJ – Kineski proizvođač automobila SAIC Motor objavio je u srijedu da će u iduće tri godine nabaviti još 14 brodova kako bi potaknuo prodaju na inozemnim tržištima.

Anji Logistics u vlasništvu SAIC-a trenutno ima na raspolaganju 31 brod koji, uz SAIC-va vozila, isporučuje i ona drugih kineskih proizvođača, uključujući Dongfeng, Yutong Bus i Great Wall Motor, u jugoistočnu Aziju, Meksiko, Južnu Ameriku i Europu, priopćila je kompanija.

SAIC je lani na inozemnim tržištima prodao 1,2 milijuna vozila, a u ovoj godini planira povećati prodaju na 1,35 milijuna vozila, izvijestio je kineski The Paper.

U 2025. kompanija namjerava stranim kupcima prodati 1,5 milijuna vozila, citira list potpredsjednika SAIC Motor Internationala Zhao Aimina, a plasirat će i dvije premium marke električnih vozila, IM Motors i Rising Auto, stoji u izvješću.

Kineski proizvođači automobila, uključujući BYD, Chery Automobile i SAIC, naručuju brodove kako bi riješili problem većih troškova isporuke na strana tržišta.

SAIC je lani objavio da je počeo s odabirom lokacije u Europi za gradnju tvornice električnih vozila.

BYD je pak prvi puta unajmio brod koji je isplovio iz Shenzhena s više od 5000 električnih vozila za kupce u Europi, izvijestila je u utorak novinska agencija Xinhua.

Izvor: Novi List

spot_img