6.3 C
Travnik
Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaBiznisSkyAlps otvara bazu u Mostaru, u planu i linije za Stuttgart, Beč…

SkyAlps otvara bazu u Mostaru, u planu i linije za Stuttgart, Beč…

Međunarodna zračna luka Mostar nedavno je potpisala ugovor s talijanskom zrakoplovnom kompanijom SkyAlps.

Sukladno tome, iz Mostara bi se uskoro moći letjeti do četiri atraktivne destinacije, točnije za Rim, München, Bari i Veronu.

Inače, kako piše regionalni avio-portal ZamaAero, direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel imao je plan da Croatia Airlines pokrene letove za Rim iz Mostara u 2024, ali od toga na kraju nije bilo ništa, ali je Đuzel u međuvremenu tražio rješenje na drugoj strani.

Naime, postigao je načelni dogovor sa SkyAlpsom je postignut načelni dogovor da 2025. bazira jedan avion u Mostaru i da otvori dvadesetak tjednih letova.

Uz linije koje će se letjeti ove godine, planiraju se i letovi za Stuttgart, Beč, Napulj, Palermo i Cataniu, što bi pak značilo nekih 70.000 putnika koje bi akumulirao SkyAlps godišnje ili oko 100.000 putnika koje bi te 2025. imao Mostar i bez dodatnih letova nekih drugih prijevoznika (Eurowings, LOT, Air Serbia…).

Đuzel je uz najavu da bi karte za letove SkyAlpsa trebale krenuti u prodaju već ovaj petak, izjavio: Moji planovi su ogromni, no ako ne uspijem u Mostaru, ja ću radije otići sam nego da budem teret ZL Mostar.

Kako je otkrio za ZamaAero, SkyAlps će otvoriti četiri linije iz Mostar i letjeti dva tjedna leta za Rim, Veronu, Bari i Minhen, što je ukupno 8 tjednih letova, a osim toga Đuzel je rekao da se izuzetno trudi obnoviti linije Eurowingsa za Dusseldorf i Stuttgart, te da pregovara i sa LOT-om za letove prema Varšavi.

Izvor:Večernji list.ba

spot_img