18.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHPraznične gužve na graničnim prijelazima: Kolone automobila na ulazu i izlazu iz...

Praznične gužve na graničnim prijelazima: Kolone automobila na ulazu i izlazu iz BiH

Uoči Nove godine na brojnim graničnim prijelazima, kako na ulazu u BiH tako i na izlazu, bilježe se velike kolone automobila.

Brojni građani odlučili su novogodišnje praznike provesti van granica Bosne i Hercegovine pa se tako u subotu u večernjim satima bilježe nešto veće gužve u saobraćaju kako na izlazima iz gradova, ali i na graničnim prijelazima.

Najveće gužve, prema informacijama BIHAMK-a, bilježe se na graničnim prijelazima na sjeveru Bosne i Hercegovine, pogotovo na području Bosanske Kostajnice.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, a na graničnom prelazu Bosanska Kostajnica duge su kolone na ulazu u našu zemlju. Na graničnim prelazima Bosanska Dubica i Slavonski Brod duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Napominje se da je situacija na svim graničnim prelazima izuzetno promjenjiva.

Frekvencija saobraćaja je pojačana, a duge kolone vozila ovog popodneva formiraju se na prilazima Mostaru i Sarajevu, na širem području Doboja, kao i na putnom pravcu Vitez-Travnik. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Izvor: Klix

spot_img