20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHBIHAMK: Učestali su odroni na cestama, magla smanjuje vidljivost

BIHAMK: Učestali su odroni na cestama, magla smanjuje vidljivost

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima

Kolovoz je pretežno mokar i klizav, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Magla je posebno izražena na dionicama: Kupres-Šuica-Livno, Priluka-Glamoč-Mliništa i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na prevoju Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), te na pojedinim dionicama uz Bosnu i Drinu. Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na dionice Ključ-Vrhpolje i Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja, navode iz BIHAMK-a.

Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izvor: avaz

spot_img