18.1 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHVelike gužve na granici: Na ovom prijelazu zbog protesta u Hrvatskoj ne...

Velike gužve na granici: Na ovom prijelazu zbog protesta u Hrvatskoj ne mogu saobraćati autobusi i kamioni

Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška na izlazu iz Bosne i Hercegovine. 

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. 

Također, zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Inače, zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

– Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Posebno izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Rudo, Rogatica-Ustiprača, Kladanj-Vlasenica, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila – saopšteno je iz BIHAMK-a.

Izvor: avaz

spot_img