22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaSvijetMinhenski aerodrom nastavio letove, željeznički saobraćaj još poremećen zbog snijega

Minhenski aerodrom nastavio letove, željeznički saobraćaj još poremećen zbog snijega

Savjetovano je da putnici provjere status svojih letova prije puta

Minhenski aerodrom nastavio je letove u 6 sati ujutro nakon što je bio zatvoren zbog obilnih snježnih padavina, objavila je operativna kompanija na svojoj internetskoj stranici. Međutim, još će biti ograničenja u zračnom saobraćaju, rekla je kompanija. 

Provjeriti status letova

Savjetovano je da putnici provjere status svojih letova prije puta. Letovi su privremeno bili obustavljeni u subotu zbog jakog snijega u južnoj njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Obilne snježne padavine paralizirale su pogotovo velike dijelove južne Njemačke, uključujući željeznički saobraćaj.

Glasnogovornica njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahn upozorila je da se očekuju velika ograničenja u željezničkom saobraćaju u južnoj Njemačkoj do ponedjeljka.

Željeznički saobraćaj i dalje ne radi

Promet na glavnoj željezničkoj stanici u Minhenu u nedjelju ujutro i dalje je u zastoju, za koji se očekuje da će trajati najmanje do 10 sati ujutro.

Saobraćaj se tokom noći normalizirao na cestama u južnoj Bavarskoj. Vlasti su izvijestile samo o manjim nesrećama.

– Nekoliko je stabala ipak palo, ali bilo je samo nesreća s branicima – rekao je u nedjelju ujutro glasnogovornik policijskog sjedišta Gornje Bavarske – jug.

Zimsko vrijeme nije pogodilo samo Bavarsku. Problema povezanih s vremenom bilo je i na cestama u nekim područjima u sjevernoj Njemačkoj. Za velike dijelove Bavarske u nedjelju se ne predviđa novi snijeg, ali u istočnim niskim planinskim lancima i u Alpama očekuje se nekoliko centimetara novog snijega. Južno od Dunava temperature bi se ponegdje mogle spustiti na minus 10 do minus 15 stepeni.

Izvor: avaz

spot_img