18.1 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaDva vlaka se sudarila u Srbiji, povrijeđene najmanje 52 osobe

Dva vlaka se sudarila u Srbiji, povrijeđene najmanje 52 osobe

U vojvođanskom selu Ratkovo u općini Odžaci došlo je do željezničke nesreće, kada su se sudarili putnički i teretni vlak. Poginulih nije bilo, a ljekarsku pomoć su zatražile 52 osobe. Troje je zadržano na liječenju, među kojima je i strojovođa.

Putnički vlak je u 18:47 sati naletio sa zadnje strane na teretni vlak na dijelu pruge Odžaci – Ratkovo, priopćeno je iz “Infrastrukture željeznice Srbije”.

“Do naleta je došlo kada je putnički vlak sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog vlaka”, navodi se u saopćenju.

Kako RTS saznaje, prilikom sudara putnički vlak je izletio iz šina. “Infrastruktura željeznice Srbije” priopćila je da su oba vlaka saobraćala iz Novog Sada ka Bogojevu.

Na mjesto sudara došle su policija, ekipe Hitne pomoći i Željeznička komisija. Iz “Infrastruktura željeznica Srbije” navode da je uzrok nesreće ljudski faktor.

“Željeznička komisija za istraživanje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za sudar vlakova”, navodi se u priopćenju.

Na ovom dijelu pruge putnički vlakovi kreću se brzinom oko 100 kilometara na sat. Kako reporter RTS-a saznaje od članova komisije na licu mjesta, strojovođa je najverovatnije uočio teretni vlak i počeo da koči. Da je bio u punoj brzini, tragedija bi bila mnogo veća.

Izvor: klix

spot_img