21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiPlanirate putovanje u Japan? Vodič i savjeti za nezaboravan odmor

Planirate putovanje u Japan? Vodič i savjeti za nezaboravan odmor

Karakterizira ga sposobnost skladnog spajanja tradicije i modernog

Danas postoji nekoliko organiziranih putovanja koja vam omogućuju da posjetite Japan u najmanje deset dana.

I to s dobro osmišljenim itinererima koji su idealni da ne propustite nijednu atrakciju i s mogućnošću jedinstvenog iskustva zajedno s grupom entuzijastičnih ljudi i stručnih vodiča.

Koliko dana vam je potrebno da posjetite Japan?

Za prvi posjet bilo bi idealno provesti barem 10-14 dana u Japanu. To vam omogućuje da osjetite glavne gradove i najpoznatije atrakcije.

Ako imate tjedan dana na raspolaganju, možete se usredotočiti na klasična odredišta kao što su Tokio, Kyoto i Hirošima, a možda ih spojiti s kratkim posjetom planini Fuji ili Nari.

Ukoliko umjesto toga imate dva ili tri tjedna, možete proširiti svoj itinerer tako da uključite odredišta poput Hokkaida na sjeveru, Okinawe na jugu ili uronite u slikovite japanske Alpe.

Glavni japanski gradovi koje treba posjetiti

Govoreći o destinacijama, svaki japanski grad nudi svoju jedinstvenu čaroliju. Tokio, glavni grad, vrtlog je svjetlosti, boja i pokreta.

Četvrti poput Shibuya, Shinjuku i Asakusa pravo su osjetilno putovanje, a ne možemo zaboraviti ni Carsku palaču, Tokijski toranj i hram Senso-ji.

Krećući se prema Kyotu, drevnoj prijestolnici zemlje, ulazite u srce japanske kulture.

Ovdje se među prekrasnim hramovima, svetištima i tradicionalnim vrtovima ističu Zlatni hram (Kinkaku-ji) i Srebrni paviljon (Ginkaku-ji).

Hirošima, unatoč tragičnoj prošlosti, danas je simbol mira i ponovnog rođenja, sa svojim Parkom mira i Muzejom mira.

Nara (savršeno romantično mjesto za one koji vole jelene i srne) i Osaka, sa svojim ogromnim brončanim Budom, jelenima koji slobodno šetaju i kulinarskim ulicama upotpunjuju pregled nezaobilaznih mjesta.

Kada ići u Japan?

Doba godine kada odlučite posjetiti Japan može duboko utjecati na vaše iskustvo.

Proljeće, posebno između ožujka i svibnja, jedan je od najzanimljivijih trenutaka, sa sezonom cvata trešnje, poznate “sakure”, koja boji zemlju u nijanse ružičaste i bijele.

Jesen, između listopada i studenog, jednako je slikovita, s lišćem drveća koje mijenja boju i stvara krajolike s razglednica.

Ljeto je vruće i vlažno, ali nudi priliku da doživite tradicionalne ljetne festivale, dok posebno zima s velikim snježnim padalinama sjever zemlje pretvara u raj za ljubitelje zimskih sportova.

Izvor: Novi List

spot_img