20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHU Grudama deseci milijuna eura novih investicija

U Grudama deseci milijuna eura novih investicija

– U ovom trenutku su deseci milijuna eura započetih investicija u našu općinu, a oko 30-ak milijuna eura je pri kraju, u završnoj fazi. Tu je i oko 10-15 milijuna javnih investicija, kazao je Grizelj.

Općina Grude, iako po broju stanovnika jedna od manjih u Bosni Hercegovini, danas je jedan od lidera u gospodarskom napretku.

– U ovoj općini se najviše novostvorene vrijednosti proizvede u tijeku jedne godine po zaposlenom radniku, na nivou od  40.000 eura. Naš prihod od poreza na dohodak gotovo je dosegao decentralizirane prihode od PDV-a, rekao je načelnik Gruda Ljubo Grizelj u razgovoru za RTV HZHB.

Načelnik je istaknuo kako su privatne, ali i javne investicije u velikom zamahu.

– U ovom trenutku su deseci milijuna eura započetih investicija u našu općiniu, a oko 30-ak milijuna eura je pri kraju, u završnoj fazi. Tu je i oko 10-15 milijuna javnih investicija, kazao je Grizelj. 

– Ove investicije su u proivzodne kapacitete, ne ulazeći u trendovske investicije u solarne elektrane, dodao je Grizelj ne navodeći više detalja.

Načelnik Grizelj, koji je već tri mandata na čelu općine, smatra da je ključ uspjeha kontinuirana politika, a kao najveće dostignuće svih aktera u Grudama vidi stvaranje pozitivne klime za ulaganja i razvoj.

Izvor: vecernji.ba

spot_img