12.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaZanimljivosti5 stvari koje možete naučiti od svoje mačke

5 stvari koje možete naučiti od svoje mačke

Mačke znaju najbolje

Čini se kako su mačke otkrile one prave životne mudrosti i žive po njima. Uvijek je po njihovome, guštaju maksimalno i pri tome dobivaju svu našu ljubav. Ako pitate svoju mačku, ona će vam reći da živi poput kraljice. 

Zašto ne biste pokoju mačju životnu mudrost primijenili i u svom životu? Možda ne možete ljenčariti i imati vjerne sluge da vas poslužuju po cijele dane, no ipak možete nešto naučiti od svoje mace. 

Ono najbolje je dovoljno dobro

Mačke su poznate po tome da će uvijek odabrati samo ono najbolje za sebe, bilo da je u pitanju hrana ili mjesto za spavanje. To se odnosi i na maženje – samo kad one i koliko dugo one to žele.

Mačke uvijek žele da im je dobro i neće pristati na alternativu. Budite poput svoje mace, nemojte se zadovoljiti s prvom stvari koju dobijete ili postignete, uvijek težite onom najboljem za vas, bilo na poslovnom planu ili u privatnom životu.

Potrudite se da vam bude ugodno

Mačke su poznate po tome da će se potruditi da im bude udobno i ugodno. Možda se nekad čini da poza koju su odabrale nije najbolja, no bez brige, one znaju točno što rade. 

Mačke se lako isključe i uživaju cijeli dan u ljenčarenju. Naučite nešto od njih – ne morate uvijek juriti na sve strane niti mahnitavo rješavati sve s vaše “to do” liste. Dobro je ponekad samo odmoriti

Uzmite si vremena za sebe

Mace će redovito doći po svoju dozu maženja, no uvijek će uzeti vremena za sebe. Poznate su po tome da vole uživati u samoći, bilo da odu u drugu sobu ili se zavuku negdje gdje ne možete baš tako lako doći do njih.

Budite poput svoje mačke – s vremena na vrijeme se posvetite samo sebi i uživajte u vlastitom društvu. 

Budite povremeno tvrdoglavi

Mačke su tvrdoglave i uvijek će inzistirati da je po njihovom.

Naravno, mi nemamo taj luksuz da tvrdoglavo guramo naprijed, no ponekad je dobro zauzeti za sebe, svoje mišljenje i želje. 

Spa tretmani

Mačke se mogu satima lickati i lickati i pri tome uživaju u svojim malim “spa” ritualima.

Odmorite i vi – kreirajte svoje male tjedne spa rituale uz pomoć kojih ćete se opustiti, ali i osjećati dobro u vlastitoj koži. 

Izvor: Novi list

spot_img