20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHNe samo da je osvojila zlato, Lana Pudar je postavila i rekord...

Ne samo da je osvojila zlato, Lana Pudar je postavila i rekord svjetskih juniorskih prvenstava

Fantastična bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu i postavila rekord ovog takmičenja svih vremena.

U izraelskom gradu Netanya danas je mlada Mostarka impresivnim nastupom došla do titule svjetske prvakinje u juniorskoj konkurenciji pokazavši da je u toj konkurenciji zaista i najbolja.

Pudar je vremenom 2:07.20 osvojila zlatnu medalju bez ikakvih problema, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe. Druga je bila Bella Grant iz Australije s vremenom 2:08.97, dok je treća Italijanka Paola Borrelli s vremenom 2:10.89.

Naravno, tako dobro vrijeme nije prošlo neopaženo. Organizatori takmičenja potvrdili su impresivan podatak, a to je da je ovo vrijeme najbolje u historiji na svjetskim juniorskim prvenstvima, takmičenjima kroz koje su prošle najbolje svjetske plivačice.

To je nastavak fantastičnih nastupa ovoga ljeta. Na Evropskom juniorskom prvenstvu osvojila je sve tri zlatne medalje, na Svjetskom seniorskom prvenstvu završila je na četvrtom mjestu, a sada je dominantno počela i na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Pred Lanom su još dva nastupa u Izraelu, a to su discipline 50 i 100 metara delfin.

Izvor: Klix

spot_img