20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiEvo koji su kokteli najnezdraviji jer sadrže najviše kalorija i šećera

Evo koji su kokteli najnezdraviji jer sadrže najviše kalorija i šećera

S OBZIROM na to da ljeto još uvijek nije gotovo, ni sa sezonom koktela nećemo se pozdraviti još neko vrijeme. Ako je to vaše omiljeno piće, vrijeme je da doznate koji se kokteli smatraju nezdravima. Oni sadrže puno kalorija i šećera, zbog čega povećavaju rizik od debljanja, a time i od razvoja dijabetesa tipa 2.

“Opcije s visokim udjelom šećera također mogu pridonijeti karijesu”, kaže dijetetičarka Ro Huntriss za The Sun.

Prvi na popisu je koktel Long Island, koji sadrži votku, rum, tekilu i triple sec. Samo jedna porcija ima 370 kalorija i 30 grama šećera. Slijedi Pina Colada, koja se priprema od ruma, kokosa i ananasa. Unatoč tome što zbog voća zvuči zdravo, standardna čaša ima 350 kalorija i 25 grama šećera te 10 grama masnoće.

Na trećem mjestu je White Russian, koji u 90 mililitara ima 275 kalorija, 8 grama šećera i 18 grama masti, otprilike isto kao i srednja porcija prženih krumpirića.

Najzdravijim koktelom smatra se miljenik Carrie Bradshaw – Cosmopolitan. Sadrži 130 kalorija, kao i čaša bijelog vina, i samo 4 grama šećera. Ostale niskokalorične opcije uključuju votku-martini, Margaritu i Mojito, dok su najbolje varijante s niskim sadržajem šećera Manhattan, Old Fashioned i Gin Fizz.

Ženama se preporučuje da u danu ne unose više od 2000 kalorija, dok bi se muškarci trebali držati oko 2500. Također, dnevni unos šećera ne bi trebao premašiti 30 grama.

Izvor: Index

spot_img