11.5 C
Travnik
Subota, 30 rujna, 2023
NaslovnicaBiHSvečana dodjela CERTIFIKATA na završetku projekta "Poslovno planiranje za bolju budućnost" financiranog...

Svečana dodjela CERTIFIKATA na završetku projekta “Poslovno planiranje za bolju budućnost” financiranog od Europske unije kroz program EU4AGRI

U Središtu za cjeloživotno učenje iz Travnika u subotu, 26.08.2023.godine uspješno je završen projekat “Poslovno planiranje za bolju budućnost”, koji je financirala Europska unija putem projekta EU4AGRI, dodjelom CERTIFIKATA polaznicima obuke o pisanju poslovnih planova.

Ova svečana dodjela certifikata označava uspješan završetak programa obuke čiji je glavni cilj bio jačanje konzultantskih usluga u Bosni i Hercegovini putem treninga u području poslovnog planiranja, pripreme projektnih prijedloga za financiranje i prijava na Javne pozive u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije. Projekt je imao za cilj osigurati širu dostupnost ovih usluga krajnjim korisnicima, uključujući poljoprivredne proizvođače, poljoprivredno-prehrambene tvrtke te stanovništvo ruralnih područja. Također, fokus projekta bio je unaprijediti kvalitetu pruženih usluga.

Na svečanosti, polaznici obuke su predstavili jedan od poslovnih planova koje su razvijali tijekom obuke. Osim toga, kandidati koji su redovno prisustvovali radionicama su nagrađeni certifikatima za uspješno završenu obuku.

Rezultati ovog projekta značajno su ojačali kapacitete privatnih pružatelja usluga u području poslovnog planiranja i konzaltinga vezanog za sektor poljoprivrede i prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj projekt u Središtu za cjeloživotno učenje iz Travnika, educirano je dvadeset sedam sudionika izravno u području poslovnog planiranja, a uspostavljen je i program edukacije pod nazivom “Poslovno planiranje za bolju budućnost” u kantonu KSB/SBK.

Ovaj program obuke bitno je doprinio umrežavanju poljoprivrednih proizvođača, prerađivača prehrambenih proizvoda i stanovnika ruralnih područja s pružateljima usluga poslovnog planiranja.

S ponosom ističemo da je ova aktivnost održana uz financijsku podršku projekta EU4AGRI, četverogodišnje inicijative Europske unije (2020-2024) vrijedne 20.25 milijuna eura, čiji je cilj modernizacija poljoprivrede i prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini. Projekat se provodi i sufinancira kroz suradnju Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini i Češke razvojne agencije (CzDA).

Svečanost je svojim prisustvom uveličao direktor Ureda Turističke zajednica Općine Travnik gosp. SamerDolovac,, kao i predstavnici udruga i udruženja poljoprivrednika iz kantona KSB/SBK . Također, predsjednik Središta za cjeloživotno učenje, Anto Bilić, u svom izlaganju ukazao je na važnosti neformalnog obrazovanja kao ključnom faktoru za stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za održivi razvoj i konkurentnost u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

Druženje se nastavilo uz catering gdje su polaznici obuke mogli direktno razgovarati s predstavnicima udruga / udruženja kantona KSB/SBK o mogućnosti suradnje kroz savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga u poljoprivredno prehrambenom sektoru.

Ovaj projekt je sjajan primjer kako suradnja s Europskom unijom može pozitivno utjecati na razvoj sektora i unaprijediti kvalitetu usluga u Bosni i Hercegovini. Hvala svim sudionicima i partnerima koji su doprinijeli uspjehu ovog projekta, te očekujemo da će njegovi rezultati imati dugotrajne pozitivne učinke na poljoprivredno-prehrambeni sektor u našoj zemlji.

Izvor: SCU

spot_img