13.8 C
Travnik
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
NaslovnicaBiHBrojni radovi na bh. cestama, ogromne gužve na dva granična prijelaza

Brojni radovi na bh. cestama, ogromne gužve na dva granična prijelaza

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duže relacije putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, navode iz BIHAMK-a

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. 

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duže relacije putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, navode iz BIHAMK-a.

– Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Radovi na sanaciji potpornog zida i trupa ceste izvode se na magistralnom putu Bugojno-Kupres (dionici Bugojno-tunel Kupreška vrata), a na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

trakom.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

GP Bosanska Gradiška - Avaz

GP Bosanska Gradiška. Screenshot

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 10 do 30 minuta – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Granični prijelaz Izačić - Avaz

zvor: avaz

spot_img