20.7 C
Travnik
Utorak, 3 listopada, 2023
NaslovnicaZanimljivostiSnimak ribara koji opušteno stoji pored krokodila izazvao brojne reakcije

Snimak ribara koji opušteno stoji pored krokodila izazvao brojne reakcije

Snimak australskog ribara kako nonšalantno stoji nekoliko koraka od golemog krokodila izazvala je brojne reakcije i potakla zahtjeve da se takvo ponašanje kazni visokim novčanim kaznama.

U video isječku, čovjek je prikazan na obali rijeke u tropskom sjevernom Queenslandu, leđima okrenut vršnom predatoru, za kojeg se procjenjuje da je dug oko četiri metra. Snimak je snimio Tez Blackmore, britanski doseljenik, koji je ostao zaprepašten dok je gledao s obližnjeg mosta.

“Vidio sam neke glupe stvari u Australiji i neke glupe ljude, ali ovo je još neviđeno”, rekao je Blackmore, porijeklom iz Londona, u videu.

Blackmore je rekao da ne želi otkriti gdje je točno snimljen susret jer je zabrinut da bi morski krokodil mogao biti označen kao problematična životinja, što bi moglo rezultirati njegovim hvatanjem ili ubijanjem.

“On je prilično veliki krokodil i nije gnjavator, tako da je posljednje što bih želio da mu se išta dogodi”, rekao je Blackmore.

Ali njegovo ponašanje je obnovilo pozive da se uvede zakon za kažnjavanje ljudi koji se neodgovorno ponašaju u blizini krokodila. Broj krokodila raste diljem tropskog sjevera Australije zbog desetljeća duge zabrane lova.

Apel predvodi Bob Irwin, otac “Lovca na krokodile” Stevea Irwina, televizijske ličnosti i prirodoslovca kojeg je 2006. ubila raža .

Vlada Queenslanda razmatra prijedlog da čuvari divljih životinja dobiju ovlast da izdaju novčane kazne ljudima koji ignoriraju sigurnosna upozorenja i poduzimaju nepotrebne rizike oko krokodila.

Izvor: klix

spot_img