20.7 C
Travnik
Utorak, 3 listopada, 2023
NaslovnicaRegijaVelike promjene u željezničkom prometu u Zagrebu i oko njega, donosimo detalje

Velike promjene u željezničkom prometu u Zagrebu i oko njega, donosimo detalje

LIJEVI kolosijek pruge od zagrebačkog Zapadnog kolodvora do Glavnog kolodvora bit će zatvoren zbog obnove od nedjelje 20. kolovoza do subote 9. rujna, a na nekim će linijama vlakove zamijeniti autobusi, priopćili su danas iz HŽ Infrastrukture.

Putnike će prevoziti autobusi

Autobusi će prevoziti putnike na relacijama od Glavnog kolodvora do Savskog Marofa, Harmice, Zaprešića, Klare, Velike Gorice i obratno. Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te se očekuju znatna kašnjenja pojedinih vlakova.

Na stajalištima Kustošija, Vrapče, Gajnice, Podsused stajalište, Zaprešić Savska i Brdovec za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na desnom (sjevernom) kolosijeku.

Zbog radova povremeno će se zatvarati željezničko-cestovni prijelazi Vodovodna i Republike Austrije, zbog čega će se promet usmjeravati na zaobilazne cestovne pravce.

Modernizacija teška gotovo 30 milijuna eura

Također, tijekom nedjelje 20. kolovoza od 8 do 21 sat vlakovi koji voze prema Karlovcu i iz Karlovca vozit će pomoćnim prijevoznim putem: Glavni kolodvor – Borongaj – Žitnjak – Klara – Hrvatski Leskovac i obratno. 

Radovi se provode u sklopu projekta “Modernizacija dionice Kustošija – Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor”, vrijednog 29.2 milijuna eura osiguranih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a nakon njegova završetka vlakovi će spomenutom dionicom voziti brzinom do 120 km/h.

Radi se o dionici dugoj 3.5 kilometara, ujedno i jednoj od najprometnijih dionica u Hrvatskoj, kojom na dan prođe oko 150 vlakova.

Izvor: Index

spot_img