22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHWizz Air sve rjeđe leti iz BiH, privremeno ukidaju letove iz Sarajeva...

Wizz Air sve rjeđe leti iz BiH, privremeno ukidaju letove iz Sarajeva ka popularnoj destinaciji

Niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air nastavlja sa smanjenjem poslovanja ove zimske sezone koja počinje 29. oktobra. Nakon što je aviokompanija nedavno dodala Hahna na svoju listu ukinutih destinacija, također će obustaviti letove između Abu Dhabija i Sarajeva.

Posljednji let na toj ruti saobraćat će 28. oktobra, piše Ex-Yu Aviation. Prodaja karata nakon toga će biti ukinuta. Međutim, očekuje se da će aviokompanija obnoviti usluge između dva glavna grada 31. marta 2024. godine, iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će također prekinuti operacije od Banje Luke do Stockholma, a posljednji let je planiran za 28. august. Letovi iz drugog po veličini grada u Bosni i Hercegovini za Hamburg završavaju se 28. oktobra.

Wizz Air će održati letove od Banje Luke do Bazela i Dortmunda ove zime. Sa svoje strane, operater Aerodromi RS-a saopštio je da aviokompanije zadržavaju pravo da modifikuju svoju mrežu destinacija i da Aerodrom Banja Luka ima ugovor sa Wizz Airom do letnje sezone 2024. godine koja počinje u martu što znači da dvije strane tek treba da pregovaraju o planovima prijevoznika nakon ovog datuma.

Jedini novi dodatak Wizz Aira u Bosni i Hercegovini u narednim mjesecima je nastavak njegove dvosedmične linije London Luton – Sarajevo nakon 25. septembra.

Kao rezultat toga, budžetski avioprijevoznik će ove zime održavati samo sedamnaest sedmičnih odlaznih letova van zemlje, manje u odnosu na 54 leta u istom periodu prošle godine. Wizz Air, koji je već nekoliko godina zadržao poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove zime će biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih sedmičnih letova i imat će samo tri sedmična polaska više od niskotarifnog rivala Ryanair-a.

Izvor: klix

spot_img