14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaVIDEO Veliki požar kod Dubrovnika: Gori na području Plata kod Cavtata, stigli...

VIDEO Veliki požar kod Dubrovnika: Gori na području Plata kod Cavtata, stigli kanaderi. Puše jak vjetar

Zbog šumskog požara i vatrogasnih vozila na kolniku na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Mali Žali kod mjesta Brsečine vozi se otežano, jednim trakom uz regulaciju policije, javlja HAK.

U večernjim satima u ponedjeljak izbio je požar u okolici Dubrovnika, jedan iznad Župe dubrovačke i u Brsečinama. Zbog šumskog požara i vatrogasnih vozila na kolniku na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Mali Žali kod mjesta Brsečine vozi se otežano, jednim trakom uz regulaciju policije, javlja HAK. Kako su nam rekli iz JVP Dubrovnik požar kod Brsečina je još uvijek aktivan, nije stavljen pod kontrolu, a na terenu je pet vozila i 25 vatrogasaca. U naselje Dubravica su obranjene kuće. Gori na području Plata kod Cavtata.

TIJEK DOGAĐAJA:

8:05 – U 8 sati stigao je i drugi kanader, javio nam je čitatelj.

7:52 – Požar bukti na području Plata kod Cavtata. Gori velika površina nepristupačnog planinskog terena obraslog niskim raslinjem i makijom. Nije jasno je li požar stigao iz susjedne BIH, javlja čitatelj Večernjeg lista koji nam je poslao fotografije i snimku buktinje. Puše jek vjetar koji raspiruje vatru. Od 7:40 na požarište je stigao kanader.

7: 15 – Dubrovački dnevnik objavio je snimke vatrene buktinje. “Zatražili smo dva kanadera za požar u Župi koji nam stižu”, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović za Dubrovački dnevnik.

Izvor: vecernji.ba

spot_img