20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHTrebević će od danas biti bogatiji za ambulantu, bit će otvorena na...

Trebević će od danas biti bogatiji za ambulantu, bit će otvorena na izletištu Brus

Na izletištu Brus na Trebeviću danas će biti otvorena ambulanta Javne zdravstvene ustanove “Stari Grad” Hreša, čije je opremanje savremenom opremom omogućila EU.

Budući da je planina Trebević popularna i atraktivna destinacija za posjetioce kojih je iz godine u godinu sve više, iskazala se potreba za otvaranjem ambulante kako bi se efikasno i brzo pružile različite vrste intervencija, saopćeno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Opremanje ambulante, te nabavku savremene opreme i terenskog vozila omogućila je EU u sklopu projekta za jačanje malih zajednica i poboljšanje životnog standarda građana u BiH.

Na svečanosti će se obratiti šef Delegacije EU Johann Sattler, načelnik Općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor ambulante “Stari Grad” Hreša Tatjana Bekrić.

Opremanje ambulante i osiguravanje kvalitetne zdravstvene zaštite svim stanovnicima općine Istočni Stari Grad, kao i brojnim posjetiocima, realizovano je u okviru projekta “EU za lokalne zajednice”, koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva sa partnerskom organizacijom “Help”.

Izvor: klix

spot_img