20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaBiznisJeste probali bezalkoholno vino? Pijte a da se ne napijete i udebljate

Jeste probali bezalkoholno vino? Pijte a da se ne napijete i udebljate

NEDAVNO je u Washingtonu održan Mindful Drinking Fest – festival pića za odrasle koji je okupio tisuće ljudi. Zašto je bio toliki hit? Jer je nudio samo bezalkoholna pića koja nisu sokovi. Bezalkoholna pića za odrasle najbrže su rastuća kategorija pića na svijetu, s razlogom!

Riječ je često o pićima s vrlo malo kalorija od kojih se nećete naročito udebljati niti ćete nekog ubiti u prometu, niti ćete biti pijanac, niti ćete nauditi plodu ako ste trudni, niti ćete uvrijediti Alaha ako u njega vjerujete, niti će vas na roštilju prijatelji maltretirati jer pijete Coca-Colu.

Bezalkoholno vino revolucija je u svijetu vinarstva. Riječ je o pravom pravcatom vinu sa svim svojim svojstvima iz kojeg je uklonjen alkohol.

Bezalkoholna vina često sadrže iste polifenole i antioksidanse kao i tradicionalno vino, uključujući resveratrol, koji se povezuje s poboljšanjem zdravlja srca. To znači da možete uživati u nekima od zdravstvenih prednosti koje vino može pružiti.

Možete ga kupiti i u Hrvatskoj

Na hrvatskom tržištu kušali smo nekoliko bezalkoholnih vina. Dok postoje ona koja su naprosto grozno zašećerene i ukiseljene splačine, otkrili smo i jedno sjajno koje u Hrvatsku uvozi Vinolog: Dr. Zenzen, potpuno bezalkoholni riesling.

Dr. Zenzen ima sve karakteristike rieslinga, proizveden je 100% od sorte riesling, kraljice bijelih vina. U vinu prevladavaju voćne arome, od kojih se posebice ističu limun i breskva. Jako su lijepo izražene mineralnost i svježina. Ovaj riesling sjajan je i sam, a ako vam je ipak prekiseo – s mineralnom vodom teško ćete ga razlikovati od “pravog” gemišta.

Za 7.50 eura možete ga kupiti ovdje.

Nemojte se ipak zabuniti i kupiti Zenzenovo crno bezalkoholno vino jer je neusporedivo lošije i nama ne valja.

Nemojte se ipak nalokati ko pesi

Kao i kod svake hrane ili pića, ključ je u umjerenosti. Iako bezalkoholno vino može pružiti brojne prednosti, ne bi trebalo zamijeniti uravnoteženu prehranu i zdrav način života. Također, trebali biste provjeriti etiketu bezalkoholnog vina jer neka mogu sadržavati malu količinu alkohola.

Nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima.

Izvor: index

spot_img