14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaSportLeko: Više nećete gledati divlji Hajduk i kaos u momčadi

Leko: Više nećete gledati divlji Hajduk i kaos u momčadi

HAJDUK u nedjelju od 19:20 igra kod Lokomotive u 33. kolu SuperSport HNL-a. Četiri su kola prije kraja prvenstva, a Hajduk će ga sigurno završiti na drugom mjestu, dok će Lokomotiva biti osma od deset klubova. Ivan Leko nahvalio je suparnike. Kako pojedinačno i momčadski tako i kao klub.

“Očekujemo otvorenu utakmicu protiv protivnika koji je najmlađi u ligi, ali i trkački najbolji i najagresivniji. To dolazi zbog godina, mladosti. Igraju nogomet koji svi vole gledati. Već godinama iz Lokomotive izlaze dobri igrači. Želimo parirati energijom, trkom, fizikom, iskoristiti kvalitete koje imamo.

Drugačija smo ekipa, koja bi trebala pokušati doći i izdominirati. Trebat će dosta trčati i koristiti našu kvalitetu. Lokosi su dobri, brzi, mladi, moćni. Imaju par igrača koji će napraviti karijeru. To su profili koje svi žele. Kačavenda i Stojković bi dobro došli svim klubovima. Lijepo je vidjeti klub gdje igraju mladi, gdje se igra dobar nogomet.”

Koje ste pouke izvukli iz poraza od Lokomotive na Poljudu?

Imali smo problema u fazi obrane i primali jako jednostavne golove. Imali smo problema u preotvorenoj utakmici, kada se prebrzo ide gore-dolje. Nastojali smo analizama izvući pouke kako bismo u idućim utakmicama bili bolji. Fokus nam je ostvariti rezultat uz dobar nogomet. 

Kakva je situacija s Lukom Vuškovićem?

Ne trenira otkad se vratio sa završnice Lige prvaka mladih. Nadam se da će se što prije vratiti. Ne konkurira za Lokomotivu.

Ima li igrača koje želite provjeriti do kraja sezone?

Sigurno ima. Želimo kroz svaki trening, svaku minutu i svaku utakmicu vidjeti kako se tko ponaša, koliko je tko gladan, motiviran. Puno je stvari što se želi vidjeti. Nama je za tri tjedna utakmica sezone. Da bismo tu bili dobri, moramo biti dobri u tri prvenstvene utakmice prije toga. Sve je to povezano. Nemamo mjesta za kalkulacije. Rezultatski bi sada bio idealan moment nekima dati šanse.

Tko će od igrača dobiti veću priliku?

Puno je igrača igralo. Za moj gušt i previše. U četiri mjeseca je sedam juniora dobilo ozbiljnu minutažu. To je jako puno. Volio bih da svi oni i dalje igraju. Nastojat ćemo biti ozbiljni svaku utakmicu. To je preduvjet da u ključnoj utakmici budemo pravi.

Kako komentirate dobre rezultate u mlađim uzrastima?

Rezultati akademije u ovoj godini i prije pokazuju odličnu organizaciju, veliki rad, kvalitetu. Čestitam na svemu tome. Ima jedna stvar. Uz te rezultate je zadnja četiri mjeseca sedam juniora igralo za prvu momčad. Nitko tim momcima nije ništa darovao

Da možete vratiti vrijeme, biste li od početka igrali s četvoricom u obrani?

To je pitanje za ozbiljnu diskusiju. Stigao sam 1. siječnja, bio je prijelazni rok. Činjenica je da smo stabilniji u ovom sustavu. Sve bitne utakmice smo pobijedili i bili smo stabilni. Mi smo u kontroliranom nogometu imali dobrih momenata. U Gorici je ostalo 0:0, a trebalo je biti 0:3. Nećemo u sljedećih par tjedana vidjeti divlji Hajduk i kaos u ekipi.

Izvor: Index

spot_img