20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHBihać dobio prvi mural s ekološkom porukom

Bihać dobio prvi mural s ekološkom porukom

BIHAĆ – Poznati muralista Sedin Žunić, koji već dugi niz godina živi i radi u Norveškoj, okončao je rad na prvom muralu u Bihaću, koji je impresivnih dimenzija te je potpuno prekrio jednu stranu zgrade u naselju Ozimice.

Radi se o projektu koji je realizirala Turistička zajednica Bihaća, a iz ove ustanove istakli su kako je planirano još nekoliko sličnih murala. Saopštili su kako je projekat izveden u zajedničkoj produkciji kreativnog tima iz KRAK Centar za savremenu kulturu iz Bihaća, uz podršku gradskih vlasti i još nekolicine kulturnih ustanova.

“Sa ponosom vas obavještavamo da je okončana produkcija prvog bihaćkog murala ambicioznih dimenzija! Autor ovog umjetničkog djela je bosansko-norveški muralista Sedin Žunić, koji je već poznat po svojim izvanrednim radovima”, kazali su iz Turističke zajednice grada Bihaća. Navedeno je kako mural nosi angažovanu poruku usmjerenu ka senzibiliziranju javnosti u pravcu očuvanja okoliša, te kreiranje vedrijeg urbanog pejzaža. Inače, Žunić je na muralu radio posljednjih sedam dana.

Izvor: Nezavisne

spot_img