20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaOsječkoj sutkinji je auto zapalio susjed: 'Razlog je baš trivijalan'

Osječkoj sutkinji je auto zapalio susjed: ‘Razlog je baš trivijalan’

Neslužbeno smo doznali kako je drugo oštećeno vozilo vlasništvo obitelji muškarca koji je podmetnuo požar, a koja zapravo živi u istoj zgradi kao i sutkinja Šimenić-Kovač

Osječka policija izvijestila je kako je uhitila osobu osumnjičenu za podmetanje požara pod skupocjeni automobil BMW osječke sutkinje Vlaste Šimenić-Kovač. Radi se o 37-godišnjaku iz Osijeka kojega se sumnjiči da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 9. travnja oko 6 sati ujutro, muškarac otvorenim plamenom zapalio parkirani automobil ispred sutkinjinog stana u Jegerovoj ulici u Osijeku. Nakon toga se udaljio s mjesta događaja. Požar su ugasili pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe, ali je automobil posve izgorio. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Osumnjičeni za palež automobila osječke sutkinje Vlaste Šimenić Kovač doveden na sud

Vlasnici automobila, Vlasti Šimenić-Kovač pričinjena je znatna materijalna šteta u iznosu od 30 tisuća eura. BMW koji je uništen pripadao je njenom suprugu, odvjetniku Radanu Kovaču, koji je poginuo u prometnoj nesreći prije pet godina i njoj je ostao u vlasništvo taj vrijedni automobil. U požaru je oštećeno i vozilo koje se nalazio parkirano pored njenog BMW-a.

Susjed joj zapalio auto zbog parkinga? 

Neslužbeno smo doznali kako je drugo oštećeno vozilo vlasništvo obitelji muškarca koji je podmetnuo požar, a koja zapravo živi u istoj zgradi kao i sutkinja Šimenić-Kovač. Naime, doznajemo kako je požar pod auto podmetnuo O.D. (37), sin njenih susjeda koji ima prijavljenu adresu prebivališta na toj istoj adresi.

U Osijeku se zapalio automobil

Navodno je od prije poznat policiji kao incidentan jer je već činio neka kaznena djela. Kao razlog zbog kojega je O.D. to počinio može ležati u činjenici da su međususjedski odnosi ove dvije obitelji već nekoliko godina narušeni te da su se neprestano sukobljavali oko vlasništva parkirnog mjesta na kojemu je te noći i jutra bilo parkirano sutkinjino vozilo.

Sutkinja je, dakle, bila u pravu kada je rekla da su razlozi paljevine toliko trivijalni da je to teško pojmiti, a i da nemaju veze sa njenim sudačkim poslom i predmetima koje je vodila.

Fotkao se uz zapaljeni auto 

Zanimljivo je da je fotoreporter 24sata, istoga dana kada je vozilo zapaljeno, a vatra ugašena, došao na mjesto događaja kako bi fotografirao ostatke izgorjelog BMW-a.

U Osijeku se zapalio automobil

Tamo je zatekao dva policajca koji čuvaju mjesto događaja, ali i sada okrivljenog O.D. koji je fotoreporteru pokušao zabraniti da slika automobil vičući na njega. “Ne možete slikati moju kuću, udaljite se” govorio je O.D. no, policija je dozvolila fotografiranje pa se tako slučajno dogodilo da na fotografiji spaljenog sutkinjinog BMW-a bude i počinitelj.

Izvor: 24sata.hr

spot_img