20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHRadovi između Jablanice i Mostara: Saobraćaj će se odvijati usporeno

Radovi između Jablanice i Mostara: Saobraćaj će se odvijati usporeno

Zbog radova na uklanjanju brojnih odrona i oborenih stabala obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Srbljani–Bosanska Krupa

U sjevernim krajevima, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mokrom kolovozu. U ostalim krajevima kolovoz je mjestimično vlažan, a skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeku Unu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila, saopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog radova na uklanjanju brojnih odrona i oborenih stabala obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Srbljani–Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa.

Zbog učestalih odrona izdvajamo i puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Čapljina-Stolac, Turbe-Karanovac, Simin Han-Banj Brdo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao I prevoj Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: avaz

spot_img