20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaSvijetDementna baka šokirala obitelj oporukom: Nisu mogli vjerovati kome je ostavila 3...

Dementna baka šokirala obitelj oporukom: Nisu mogli vjerovati kome je ostavila 3 milijuna eura

Dok god nema kaznenog djela poput prijevare, prisile ili obmane, rodbina ne može učiniti ništa. A dokazati to bilo bi iznimno teško jer je žena sada preminula, objasnio je austrijski odvjetnik

Obitelj jedne Austrijanke je najblaže rečeno ostala zaprepaštena kada je saznala da je njihova dementna baka cijelo bogatstvo vrijedno nekoliko milijuna eura, umjesto rodbini, ostavila vodoinstalateru. On je jedini nasljednik.

Prethodno je majstora već postavila kao pravnu osobu za kontakt u hitnim medicinskim slučajevima, izvijestio je austrijski list “Kronen Zeitung” a prenosi Fenix magazin.

Suprug žene preminuo je 2018. godine nakon više od 50 godina braka. Vodio je brigu o svim financijskim i organizacijskim poslovima. No, nakon njegove smrti, udovica je ostala sama, a par nije imao djece.

24sata

Godinu dana kasnije, vodoinstalater je počeo obavljati redovne poslove u bakinoj kući u Klosterneuburgu. Očito su izgradili dobar odnos. Nakon dvije godine svu svoju imovinu (zemljište ukupne površine oko 3000 četvornih metara) prepisala je na njega darovnicom. Ostatak mu je kao jedinom nasljedniku obećala u oporuci. Cijela njezina obitelj je bijesna zbog ove situacije.

– Nikada ne bih pomislio da je tako lako dobiti nasljedstvo, a da nisi dio obitelji. Riječ je o velikom bogatstvu od tri milijuna eura. I više – rekao je nećak Christian T.  No, sudeći prema stručnjacima – sve je legalno.

– Ova procedura je potpuno legalna – rekao je za “Kronen” Lorenz Kirschner, odvjetnik specijaliziran za ostavinska pitanja.

– Sve dok nema kaznenog djela poput prijevare, prisile ili obmane, rodbina ne može učiniti ništa. A dokazati to bilo bi iznimno teško jer je žena sada preminula – dodao je. Također, prema riječima stručnjaka, činjenica da je žena imala demenciju ne bi bila dovoljna da se oporuka proglasi neutemeljenom.

Izvor: 24sata.hr

spot_img