17.5 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaRegijaPrekid saobraćaja u Hrvatskoj, zatvorene sve ceste između Dalmacije i unutrašnjosti

Prekid saobraćaja u Hrvatskoj, zatvorene sve ceste između Dalmacije i unutrašnjosti

Danas od 14:30 sati do daljnjega, zbog vremenskih neprilika, nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, javlja Hrvatski automoto klub (HAK).

U toku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Zimski su uslovi na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državnu cestu DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar), prenosi Index.hr.

U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu, javlja Civilna zaštita.

Državni hidrometerološki zavod (DHMZ) je objavio upozorenja za cijelu zemlju. Na sjevernom Jadranu puše jaka i orkanska bura, dok na splitskom i dubrovačkom području puše jako jugo koje će okrenuti na buru. U unutrašnjosti su objavljena upozorenja zbog snijega.

U Velebitskom kanalu očekuje se vrlo jaka i olujna, mjestimice i orkanska bura. Najjači udari vjetra će iznositi između 75 i 185 km/h. Na Kvarneru se očekuju udari vjetra od 65 do 150 km/h, a u riječkoj regiji će prelaziti 110 km/h.

Izvor: Klix

spot_img