20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaSvijetUkrao majmune iz zoo vrta pa ih prevezao gradskim prevozom

Ukrao majmune iz zoo vrta pa ih prevezao gradskim prevozom

Devion Irvin, osumnjičen za krađu dva majmuna iz zoološkog vrta u američkom Dalasu, rekao je policiji tokom saslušanja da je životinje odveo gradskim vozom.

Kako piše u sudskim papirima, izjavio je i da voli životinje i da bi uzeo više njih da mu se prilika ukazala. Optužen je da je ukrao carske tamarini majmune Belu i Fina.

Postupajući po dojavi, policija je pronašla životinje u napuštenoj kući u Lankasteru u Teksasu, 31. januara, dan pošto je ustanovljeno da su nestali.

Ovaj 24-godišnjak opisao je policiji da je u noći 29. januara sačekao da padne mrak. Preskočio je ogradu da bi ušao u zoološki vrt, presjekao ograđeni prostor majmuna i potom ih odveo.

Ovo se navodi u izjavi datoj pod zakletvom prilikom hapšenja, a u čiji uvid je imao BBC-jev američki partner CBS Njuz. Vozio se sa njima gradskim željezničkim prevozom prije nego što ih je odveo u napuštenu kuću, gdje ih je, kako kaže, držao.

Policajci su u kući, takođe, otkrili nekoliko mačaka i golubova, kao i mrtvu ribu i riblju hranu.

Irvin je optužen za provalu i za zlostavljanje životinja. Dodatno je optužen za provalu i bjekstvo zamagljenog leoparda po imenu Nova.

Njegov nestanak otkriven je 13. januara pošto je uočena rupa u njegovom kavezu. Kasnije tog dana, životinja je pronađena, prenosi BBC News na srpskom.

Irvin je rekao da je želio da uzme i Novu, ali je mogao samo da je pomazi prije nego što se popne na vrh njenog ograđenog prostora.

On je uhapšen prošle nedjelje u blizini Svetskog akvarijuma u Dalasu pošto je tamošnjem osoblju postavljao pitanja o životinjama, a zaposleni ga je prepoznao sa video snimka iz zoološkog vrta koji je objavila policija.

U danima prije nego što su Bela i Fin odvedeni, čovjek u zoološkom vrtu se raspitivao o tome kako treba da se vodi računa o carskim tamarin majmunima i na koji način ih transportovati. Isti čovjek viđen je kako ulazi u administrativnu zgradu.

Policija je, takođe, povezala Irvina sa sabotažom u ograđenom prostoru langurskih majmuna, iako nijedan nije pobjegao.

Međutim, nisu ga povezali sa smrću ugroženog srpa u zoološkom vrtu, koji je pronađen mrtav u njegovom prostoru sa “neobičnom ranom”. Ptica je bila jedna među 6.500 koliko ih je na planeti, a njena smrt je ocijenjena kao “veoma sumnjiva”.

Izvor: Nezavisne

spot_img