27.3 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaBanda iz Srbije ukrala 13 bagera u Austriji

Banda iz Srbije ukrala 13 bagera u Austriji

BEČ – Banda od sedam državljanina Srbije ukrala je 13 bagera, 3 prikolice, te brojnu mašinsku opremu sa gradilišta u Donjoj Austriji, čija je procijenjena vrijednost pola miliona evra.

Uz brzu reakciju policije, tri počinioca su uhvaćena na licu mjesta, sa ukradenom robom. Oni su ove krađe izveli od jula do decembra, 2022. godine. Uglavnom su bili specijalizovani za krađu mini bagera, nosivosti tri tone.

Krađe su izvodili na razne načine. Ako bi na gradilištu vidjeli da je bager natovren već na prikolicu, neko vrijeme bi osmatrali gradilište, a onda bi, u najpovoljnijem momentu, svoje vozilo zakačili za prikolicu i odvezli prikolicu sa bagerom. Navodno, u nekim situacijama su čak imali prikolicu sa sobom, pa kad bi vidjeli da je gradilište prazno, oni bi upalili bager i natovarili bi ga na svoju prikolicu. U najgorem slučaju, bili su primorani da razmonitraju bagere i prevezu ih u dijelovima.

Ukradenu robu su prevozili preko Mađarske u Srbiji, gdje su je preprodavali. Samo posljednji mini bager, sa kojim su trojica lopova i uhvaćeni, bio je vrijedan 60.000 evra. Inače, ova trojica počinioca, stari 25, 36 i 40 godina uhapšeni su neposredno prije nego što su napustili Austriju. U međuvremenu, pronađena su tri ukradena bagera.

Inače, do njihovog hapšenja došlo je na osnovu međunarodne saradnje policije Austrije, ali i policijskih vlasti u Budimpešti i Beogradu. Kako prenose austrijski mediji, policija traga za još četiri člana ove bande, koji su još uvijek na slobodi.

Izvor: nezavisne

spot_img