9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaCrna kronikaSpašeno 16 migranata, zapeli u poplavljenom području

Spašeno 16 migranata, zapeli u poplavljenom području

“Radi se o 16 stranih državljana (5 državljana Republike Kube, 9 državljana Republike Irak te 2 državljana Sirijske Arapske Republike) među kojima je i troje djece.

Uposlenici Stanice granične policije Slavonski Brod spasili su 16 stranih državljana u poplavljenom području Donje Breberina danas oko 10.30 sati.

Policijska intervencija je uslijedila nakon zaprimljenog dramatičnog poziva u pomoć na 192 PU brodsko-posavske zbog “više osoba u šumi u poplavljenom području”.

Nije dugo trebalo da se policajci pojave na mjestu intervencije između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save gdje su na nepristupačnom terenu uočili više osoba koje su doveli do zaštitnog nasipa, a potom policijskim vozilima prevezli u policijsku stanicu.

“Radi se o 16 stranih državljana (5 državljana Republike Kube, 9 državljana Republike Irak te 2 državljana Sirijske Arapske Republike) među kojima je i troje djece, a koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su osobe bile mokre i promrzle pružena im je medicinska pomoć. Policijski službenici su im u saradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću te tople napitke i hranu –  kažu iz PU brodsko-posavske, koja nastavlja daljnji rad na utvrđivanju okolnosti nezakonitog ulaska u RH i podnošenju odgovarajućih pismena.

Ponovno upozoravamo osobe koje čamcima na nezakonit način prelaze državnu granicu da to ne čine jer na taj način riskiraju život. Naime, u ovim zimskim mjesecima rijeka Sava je nabujala, puna virova i naplavina. Također, osobe koje nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, ili osobe koje im u tome pomažu ili potiču, čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirane“, upozoravaju iz policije, prenosi Jutarnji.hr.

spot_img