20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiDelfini snimljeni u Jadranskom moru: Majka i mladunci se zaigrali

Delfini snimljeni u Jadranskom moru: Majka i mladunci se zaigrali

Dražestan prizor

Iz Instituta Plavi svijet u Hrvatskoj objavili su fotografije zaigranih delfina, koje su njihovi uposlenici vidjeli tokom terenskog izlaska. Delfini su bili veoma raspoloženi, pa su uspjeli i snimiti nekoliko predivnih fotografija.

– Zimsko druženje! Naša istraživačka ekipa snimila je igru majki i mladunaca. Tokom terenskog izlaska uočili su ukupno 12 poznatih jedinki koje su često viđene na zapadnoj strani otoka Lošinja, napisali su na Facebooku, uz snimljene fotografije.

Na svojim terenskim izlascima, koje koriste za promatranje delfina, uvijek snime zabavne prizore. Većinu tih sisara ionako dobro poznaju, iako ponekad vide i nekog novog. Posebno im je zadovoljstvo kada nekog starog znanca vide nakon nekog vremena, jer to znači da je životinja živa i zdrava, prenosi Raport.

Pošto ih dobro poznaju, znaju i ko je kakav. Ima onih sramežljivijih, onih koji su vrhunski skakači i uvijek izvode prave akrobacije u zraku, kao i drugih, koji nisu toliko zainteresirani za poziranje, no ipak ih prepoznaju dok rone ispod njih.

spot_img