17.5 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHNa hrvatskoj granici žestoko kaznili vozača iz BiH: Nije prijavio šest kutija...

Na hrvatskoj granici žestoko kaznili vozača iz BiH: Nije prijavio šest kutija cigareta pa dobio 540 eura kazne

Kako tvrdi Benjamin Dervišević, dobio je kaznu od 540 eura zbog 6 kutija cigareta marke Marlboro touch blue.

Vozač putničkog automobila marke Audi koji je zaustavljen na GP Maljevac prilikom putovanja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, ispričao je za portal GP Maljevac što mu se dogodilo na granici.

Kako tvrdi Benjamin Dervišević, dobio je kaznu od 540 eura zbog 6 kutija cigareta marke Marlboro touch blue.

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču.

“Benjamin Dervišević kriv je što nije dana 27.1.2023. godine na RGP Maljevac u 15:15 sati prilikom ulaska u carinsko područje Unije, kao vozač u osobnom automobilu marke Audi A4 slovenskih registracijskih oznaka podnio carinsku deklaraciju za robu pod ograničenjima pri uvozu i to 120 komada cigareta Marlboto Tourch a koja roba se nalazila u naslonu na ruku, osobnoj torbici i u džepu od hlača.

Dakle prilikom unosa robe u carinsko područje Unije ne podnese carisku deklaraciju na robu za koju su propisana ograničenja pri uvozu (članak 134. i članak 158. Uredbe EU čime je počinio prekšraj iz članka 63. stvka 1. točke 3. Zakona o provedbi carirnskog zakonodavstva EU pa se temeljom ččana 63. stavka 1. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije za počinjeni prekšraj kažnjava sa 540 eura.” – izjavili su iz Carinske uprave Republike Hrvatske piše Crna-Hronika.

“Njihovo je da traže a naše da sakrivamo”, kratko je rekao Dervišević.

“Kada sam prišao svojim vozilom na granični prilaz, carinik me je pitao imam li što za prijaviti. Rekao sam da nemam. Stavili su me u desnu traku i počeli roviti po prtljažniku, automobilu pa su čak i haubu otvarali. Jedino što sam imao su 3 kutije cigareta za osobnu upotrebu u torbici, 2 u pretincu i jednu u džepu. Kada su mi rekli da moram platiti kaznu od 540 eura osjećao sam se opušteno. Što ćeš – ispričao je Dervišević.

Izvor: GP MALJEVAC

spot_img